Itsetehty sushi

Huhtikuu on jo tänne ennättänyt ja valo senkun ottaa ylivaltaa. Vielä kun lumet sulaisi, olisi tunnelma jo voiton puoleella.

Meidän porukalle sushi maistuu ympäri vuoden. Ja välillä oikein tulee himo että nyt täytyy tehdä sushia. Nappaa tästä helppo sushinteko ohje, itsetehtyihin sushirulliin. Näitä aineksia kun pitää aina kaapissa on sushin nälkään helppo ja nopea valmistaa.

Sushia mäkisen kaupan tyyliin:

Tarvitset:
Merilevämattoja
Aurinkokuivattutomaatti tuorejuustoa (Creme bonjur)
Puuroriisiä
 - omenaviinietikkaa
 - intiaanisokeria ( fariinisokerikin käy)
Porkkanaa

Sushi inkivääriä
Wasabi tahnaa
Soija kastiketta

Keitä puuroriisiä suhteessa 1 dl riisiä ja 1 dl vettä. Kun riisit kiehuvat, laita levy nollaan ja anna hautua. (Tai jätä levy ykköselle.)

Kuori porkkanat ja leikkaa suikaleiksi pitkittäin, eli porkkanan koosta riippuen noin neljästä kuuteen oaan. Keitä porkkanat kunnes ovat kypsiä.

Kun riisi on hautunut, sekoita keihuva vesi (riippuen riisin määrästä) 0,5-1 dl keitettyä, kuumahkoa vettä johon on sekoitettu n. 1 tl omenaviinietikkaa ja 1 rkl intiaanisokeria, riisien sekaan.

Ota merilevämatto ja voitele se tuorejuustolla. Levitä riisiä maton päälle ja porkkanasuikaleet levyn päähän. Rullaa matto rullaksi.

Rullat leikataan annospaloiksi, terävällä veitsellä. Päälle voi laittaa wasabitahnaa ja inkivääriä maun mukaan.

Dippaa sushirullat soijakastikkeeseen ja nauti!








Kommentit

Suositut tekstit