Rentoutumisen vinkit

Elämän hässäkässä joskus ihan perus rentoutuminen saattaa olla vaikeaa. Mutta se olisi kyllä välttämätöntä hyvien yöunien lisäksi.
Aattelin listata tähän mun top vinkit, vaikka varmasti monelle perusjuttua mutta jos näistä jotakin ole kokeillut, suosittelen ehdottomasti kokeilemaan.

1) Ulkoilu
Varmasti kaikille se tutuin juttu. Ulkoile raittiissa ilmassa aina kun mahdollista, mieluiten metsässä mutta kaikki ulkoilu on hyvästä. Kävele ja nauti että saat elää. Talvella hiihtäminen on oivallista aivojen nollusta parhaimmasta päästä.

2) Tee ja suklaa
Jokaisen päivän pieni huippuhetki, kupposen äärellä. Suklaa krunaa makuhermot. Ja suklaatahan löytyy niin moneen makuun ja tasoon että sieltä varmaan jokainen löytää etsimällä omansa. Myös vähäsokerisia vaihtoehtoja on hyvin kun ostaa vähintää suklaata missä 80% suklaata.

3) Kudonta
Sukankudonta on tutkitustikin rentouttavaa. Jos et osaa, opettele. You tube on täynnä sukankutomisvideoita ja vain tekemällä oppii. Täytyy vain uskaltaa ja yrittää!
Nykyisin on kivoja, värikkäitä lankoja jo valmiina ettei tarvise edes osata mitään raitoja tai muita kuvioita kutoa.

4) Piikkimatto
Onko piikkimatto tuttu? Aivan loistava, rentouttava fiilis tulee kun ennen nukkumaanmenoa makoilee piikkimatolla.

5) Äänikirjat / lukeminen
Yhdistä pimeä huone, piikkimatto ja äänikirjat- nukahdat takuulla!

6) Sauna
Sauna ei selittelyjä kaipaa. Onneksi suomessa on sauna. Siellä maalliset murheet tuntuu aina hieman pienemmiltä.

Mikä on sun paras päännollaus vinkkisi?



Kommentit

  1. Kivoja ajatuksia sinulla, kyllä me todella tarvitaan levähtämistä. Tuo, mitä sanoit että kävele ja nauti että saat elää..näin minäkin teen. Kiitollisuus eri asioista yleensäkin on voimaannuttavaa. Luonnossa liikkuminen rauhoittaa varsinkin jos pääsee kauas kaupunkien ja teiden äänistä. Oman perheen kanssa touhuilu ja heidän hyvinvoinnistaan huolehtiminen irroittaa myös raskaista työkuvioista..minulle usko Jumalaan ja rukoileminen on tärkeää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tärkeitä juttuja ja hienoja arvoja. Omat elämänarvot ohjailevat meitä elämässä <3

      Poista
  2. On niin tärkeää muistaa antaa tilaa tällaisille omille rentoutumistavoille - ihan joka päivä, joten hyvä kirjoitus! Hassua, miten me nykyihmiset joudummekin oikein muistuttamaan itseämme palautumisesta! Mulla on kyllä ihan omakohtaisia kokemuksia siitä, kun en "muistanut" arjen kiireessä palautua, ja stressaava meno olikin sen mukaista, huoh. Nykyisin onneksi olen tässä suhteessa jo valistuneempi ja heti huomaan, miten se vaikuttaa mieleen ja koko olemukseen, kun nukkuu hyvin ja palautuu myös päivän aikana. Hillitön touhottaminen ees taas ilman rentoutumista ei ole hyvä juttu pidemmän päälle.

    Olen huomannut, että pystyn oikeastaan nykyisin rentoutumaan aika monentyyppisissä tilanteissa - kysymys on enemmän pään sisäisestä rauhoittumisesta: olen ihan omissa ajatuksissani muutamia tuokioita päivittäin, olinpa sitten laittamassa ruokaa, koiran kanssa kävelyllä tai viikkaan pyykkejä. Myös äänikirjat rentouttavat minusta hyvin. Toki sohvalla makoilukin - mitä en koskaan nuorempana tehnyt! - pienen hetken päivässä on hyvä tapa nollata :). Se on aliarvostettu tapa, jonka perinteisesti ovat vain miehet hallinneet ;). Kivaa alkavaa viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista. Tää pään sisällön rauhoittaminen onkin se vaikein juttu yleensä. Miehet osaa varmaan paremmin rentoutumisen taidon koska niiden aivot ovat erillaiset. Naiset ajattelee ja murhehtii liikaa, miehet ei ehkä niin helposti. Niille elämä on yleensä suoraviivaisempaa ja meillä naisilla paljon täynnä mutkia :)

      Poista

Lähetä kommentti

Mäkisen kaupan elämä kanssamme jää tänne muistoiksi talletettuna ajasta jonka mäkisellä vietimme :)

Suositut tekstit