Keittiön ikkunassa

Silloin kun valo on suurimmillaan, eli kesällä, haluan usein makuuhuoneesta ja keittiöstä verhot pois, että varmasti kaikki valo pääsisi sisään.
Makuuhuoneessa ei ole kesäisin verhoja lainkaan, tosin yöksi vedän pimennysverhot, ilman niitä en osaa enää nukkua.
Mutta keittiö ikkuna on ollut siinä haasteellinen, koska talomme on aivan tienvarressa, tuntuu että iltaisin kuitenkin jos on valot päällä olisi kiva olla katseilta suojassa. Jo vuosia olen tykännyt noista vaijerissa olevista pikkuverhoista, jotka ovat peittäneen noin puolet ikkunasta, mutta nyt alkoi viehättää vähän modernimpi meininki ja niinpä laitettiin rullaverho josta valo siivilöityy kauniisti läpi.
En ole ollut koskaan rullaverhojen kannattaja ja nytkin olisin halunnut tuon verhon eri mekanismillä, sellaisella laskosverhotyyppisellä, mutta niitä ei ollut.
Mutta siis tämä verho on ylös rullattuna näkymätön ja siitä tulee just se fiilis ettei ole verhoa ikkunassa ollenkaan. Mutta kun sen laskee puoliväliin, tulee verhoefekti ja täysin alasvedettynä saa vähän näkösuojaa, mutta verho ei ole kuitenkaan täysin peittävä.
Nyt keittiönikkunasta voi myös tuulettaa, koska sen vaijerisysteemin kanssa se ei ollut mahdollista.

Alkujaan meillä oli tuossa ikkunan keskellä myös ikkunalauta ja sitä toisinaan kaipailen, mutta tällähetkellä tämä pelkistetympi meininki tuntuu nyt hyvältä.Kommentit

Suositut tekstit