Marenki sunnuntai

Sunnuntainen tervehdys!
Päivät juoksee, tuskin perässä pysyy. Näin alkukesästä olisi hommaa jos jonkinmoista, vaikka ei se homma kyllä omakotitalossa asujalta lopu. Ainakaan vanhassa talossa asujalta. Puutarha kaipailisi hoivaa, mutta emännän puutarhaa koskeva hoivainnostus on ollut jo vuosia hukassa. Eikä sitä ole suuremmin näkynyt tänäkään keväänä.
Kaunis puutarha on hieno ja kaunis, ihailtava suorastaan, mutta itse en ole siitä päässyt nauttimaan.
Meidän piha on pikkuinen ja ehkä se onkin onni tässä, vaikka olisi se kiva nauttia pikkuruisesta mutta kauniista pihasta.
Meidän talo on ehkä länteenpäin ja kaikki kasvit eivät edes menesty täällä, vaikka jotain joskus on yritettykin.

Mutta tällesunnuntaita herkuteltiin marenkipiirakalla, jonka meinasin tehdä raparperista, mutta ei meillä ollukaan kotona raparperit yhtään kasvaneet, onneksi mökillä on hyvä puska kasvamassa.
Sitten täytyi ottaa plan b ja käydä pakastimesta punaherukoita.

Mäkisen kaupan Marenkipiiras

Pohja:
100g voisulaa
4 dl gluteiinitonta jauhoseosta
4 rkl intiaanisokeria 

n. 3 dl punaherukoita (jos pakastettu laita 2 rkl perunajauhoja sekaan)
2 rkl intiaanisokeria

Marenki:
3 valkuaista
1 dl sokeria

Helppo tehdä, eli sulata voi ja lisää muut aineet sekaan. Painele piirakkavuuan pohjalle.
Laita päälle herukat joihin olet sekoittanut perunajauhot ja sokerin.
Paista tässävaiheessa uunissa noin 20min. 175`asteessa.
Erottele valkuaiset ja vatkaa kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vaahdon sekaan pienissä erissä. 
Lisää paistoksen päälle ja paista vielä 4 minuuttia, että marenki saa hieman väriä.

Jauhot voi korvata vaikka vehnäjauholla ja sokerin tavallisella sokerilla. Sokerin määrää voi myös lisätä mikäli haluaa makeampaa.





 

Kommentit

Suositut tekstit