Liian iso talo

Tämän talon historia alkaa -40-luvun loppupuolelta. Aluksi tässä oli normaali niinsanottu rintamamiestalotyyppinen talo. Juurikin sellainen jossa on muuri keskellä taloa ja huoneista pääsee ympäri. Kauppaa tässä oli pidetty jo tuolloin, kamarissa. 50-luvulla taloa laajennettiin oikein kauppasaliksi ja alkuperäinen talo jäi asuinkäyttöön. Viellä 60-luvulla kauppa on käynyt ilmeisen hyvin, koska silloinkin on tehty " modernimpi " laajennus joka jo sitten näyttääkin täysin kuuskytlukulaiselle.

Usein meiltä kysytään että paljonko teidän talossa on neliöitä.
En muista koskaan. Oikeasti. Kai niitä on niin paljon. Rakennettuja neliöitä on toki enempi, kuin niinsanotusti asuttuja neliöitä.

Kyllähän isot avarat tilat on ihanat. Jemmatilojen määräkin on huikea, tosin sen ihanuudesta en ole niinkään varma.
Mitä kauemmin on asunut isossa talossa, alkaa tuntua sille, että se perusavara, mutta kompaktin kokoinen talo voisi olla mukava.

Joskus leikittelen ajatuksella, että laittaisi tässä huonejärjestyksen aivan uusiksi. Mutta luulen että se jää meiltä vain leikittelyn asteelle.

Onko täällä muita jotka ovat myös miettineet tai jo todenneet että pienemmässäkin talossa asustaa ihan mukavasti?
Kommentit

 1. Juuh, täällä ilmottautuu yksi 😀 Olen alkanut haaveilemaan pienestä mummonmökistä mihin valitsisin vain kaikkein rakkaimmat tavarat mukaan ja kaikki ylimääräinen pois vain.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jes, minullakin on se haave, vaikka tuskin se elämää tyydyttää sen enempää, mutta pienemmät tilat ja vähempi tavaraa. Vain ne selkeästi tärkeimmät kamat ja enemmän elämää ja seikkailuja :)

   Poista
 2. Mummonmökki on haaveissa sitten joskus kun lapset ei asu enää kotona. Tosin voi olla ettei tästä raaskita mihinkään lähteä. Muutto tähän oli jo muutto pienempään, neliöt puolittuivat vaikka niitä nytkin on parisen sataa. Muutettiin vanhasta osuuskaupasta maalle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mutta koskaan ei voi tietää mitä elämä tuo tulessaan ja minkälaiseen taloon päätyy kun uskaltaa tehdä uusia ratkaisuja :)

   Poista
 3. Minä taas nauttisin, kun olisi tilaa ja avaruutta. Nyt huoneet pienet, melkein ahtaat. Mutta tavaramääräkinhän se merkitsee. Liikaa kamaa , aivan liikaa.... Teillä on tosi kaunis ja valoisa koti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Sepä se, tavara. Meilläkin on liikaa tavaraa, koska vaan rakastan vanhoja huonekaluja. Mutta täälläkin näyttäisi vielä selkeämmälle ja tilavammalle kun vaan raakasti vähentäisi tavaraa, sekä huonekaluja.

   Poista

Lähetä kommentti

Mäkisen kaupan elämä kanssamme jää tänne muistoiksi talletettuna ajasta jonka mäkisellä vietimme :)

Suositut tekstit