1. helmikuuta 2015

Pizza sunnuntai

Pizza sunnuntai!

Paras pizzapohja jonka olen itse kehitellyt, tulee tässä:

3 dl vehnäjauhoja
ripaus suolaa
1 dl vettä
 2 rkl öljyä

Vatkaa yleiskoneessa ainekset reilun aikaa.
Nosta taikina jääkaappiin jäähtymään.
Tästä annoksesta saa 7 normaalin ruokalautasen kokoista pizzaa.

Jaa taikin 7 osaan ja kaulitse litteiksi letuiksi.
Uunin napit kaakkoon että niin kuumaksi kun saa.
Laita haluamasi täytteet ja paista n. 4-5 minuuttia.




6 kommenttia:

  1. Herkullisen näköisiä ja ajattelin testata, mutta kuinkahan kuumassa nuo paistat?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin kuumassa un uunin vaan saa. Meillä se on 275´ja ilmakierto päällä. pellinkin laitan kuumumaan ja siinä onkin taiteilua että saa pizzan vedettyä kuuman pellin päälle :)

      Poista
  2. Nam...tätä pitää kokeilla...ja kuuma pelti antaa varmasti oman lisäsnsä rapeudelle... nosto pellille onnistus pienellä "leipälapiolla"

    VastaaPoista
  3. Kauanko pidetään kylmässä taikinaa? Pakko kokeilla ;)
    Katja

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin kauan kun ehtii :) ei kai siinä mitään tarkkaa aikaa ole jokus on ollut tunnin ja joskus vaan puoli :)

      Poista
  4. Tämä on paras ohje ja meillä nytkin työn alla! Naminam:)

    VastaaPoista

Mukavaa kun kurkistit mäkisen kauppaan :)