Minun juuren pitää liota vedessä eka vuorokauden. Seuraavana päivänä sinne heitetään osa jauhoista sekaan ja siitä vuorokauden päästä pääsee vasta tekemään taikinan loppuun ja leipomaan. Tekovaiheet on helppoja, pitää vaan muistaa alottaa tekeminen tarpeeksi ajoissa jos haluu tiettynä päivänä tuoretta leipää :)
Oikein mukavaa viikonloppua sinnekin! Ihana ruisleivän tuoksu, joskus tuli leivottua itsekin, nyt ei ole "ehtinyt". Kuopus aina jaksaa kysellä, että millon äiti leivot taas omaa leipää...
Mukavaa viikonloppua! Minullakin on ruisleipä tulossa, tosin sunnuntaina vasta pääsen leipomaan ja nauttimaan tuoksusta :)
VastaaPoistaJuurrutatko sitä taikinaa kaksi yötä? Mie vaan yhden. illalla laitoin juurtumaan ja iltapäivällä leivoin.
PoistaMinun juuren pitää liota vedessä eka vuorokauden. Seuraavana päivänä sinne heitetään osa jauhoista sekaan ja siitä vuorokauden päästä pääsee vasta tekemään taikinan loppuun ja leipomaan. Tekovaiheet on helppoja, pitää vaan muistaa alottaa tekeminen tarpeeksi ajoissa jos haluu tiettynä päivänä tuoretta leipää :)
PoistaOikein mukavaa viikonloppua sinnekin! Ihana ruisleivän tuoksu, joskus tuli leivottua itsekin, nyt ei ole "ehtinyt". Kuopus aina jaksaa kysellä, että millon äiti leivot taas omaa leipää...
VastaaPoistaOma leipä uunituoreena on parasta :)
PoistaAuringonsäteitä viikonloppuunne!
VastaaPoistaKuin myös!
PoistaIhana koti teillä! Terkuin täältä melkein naapurista :)
VastaaPoistaHei, sie löysit tänne :) Kiva!
PoistaAivan sattumalta löysin :) jos et laita pahaksesi..
PoistaEn tietenkään pistä pahakseni ;) Julkistahan tämän on :) Meidänkatuahan on täällä jo aika mukavasti :)
Poista:) Kyllä, katu "pala vanhaa aikaa" ja hyvä kun taloista pidetään huolta ja kunnioitetaan vanhoja perinteitä..
PoistaSinulle on haaste blogissani!
VastaaPoistaKiitos. Olen jokseenkin saamaton näissä...
Poista