15. helmikuuta 2013

Kekkeri

Meidän pikkuneiti on jostain saanut päähänsä että näkkäri on kekkeri.
 Niinpä meillä syödään kekkeriä.
 Tämä alkuperäinen ohje on Kalastajanvaimolta.
Ihan superhyvää näkkäriä!!!

Tää on tosi helppo tehdä ja ei pelkoa, ei lässähdä :D
Kokeilin myös että korvasin ohjeen ruisjauhot kaurajauholla kokonaan ja hyvää tuli siitäkin. Näin käy myös gluteiinittomille jos sietävät kauraa.

Knekkis

2 dl karkeita ruisjauhoja
2dl auringonkukansiemeniä
2 dl sesaminsiemeniä
2 dl kaurajauhetta (havrekli)
2 dl (pieniä) kaurahiutaleita
2 dl pellavansiemeniä
1-2 tl suolaa
7 dl vettä

Sekoita kaikki ainekset yhteen taikinaksi.

Tästä taikinastaa saa kaksi täyttä pellillistä näkkäriä. Näkkärilevyt täytyy myös jakaa sopivankokoisiin paloihin ennen paistamista esim. pitsarullalla. Paistettua näkkäriä on muuten mahdoton saada kunnon palasiksi.

Kannattaa laittaa molemmat pellit yhtaikaa 180 asteiseen uuniin. Paistoaika on 45 minuuttia ja näkkärit vaativat "tuuletuksen" 15 minuutin välein. Eli avaat uunin vartin välein niin, että kuuma ilma pöllähtää ulos ja poistaa kosteuden uunista -näkkärit pääsevät kuivahtamaan. Tämän jälkeen näkkäreitä paistetaan vielä puoli tuntia 100 asteessa. Eli kolmevarttia 180 asteessa ja puoli tuntia 100 asteessa.
ja ohje siis Kalastajanvaimon

8 kommenttia:

  1. Makoisan näköiset kekkerit :P
    Iloa viikonloppuun!

    VastaaPoista
  2. Kiitos reseptistä. Näitä pitää kyllä testata.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oles hyvä. Ehdottomasti kokeilun arvoinen :)

      Poista
  3. Tätä onki ihan pakko koklata!Kiitti ohjeesta :) ja kivaa viikonloppua!

    VastaaPoista
  4. Voi kuinka suloista; kekkereitä :) Ja kävin korjaamassa sunkin arpasaldot, eli olet kolmella arvalla mukana kilvassa. Mukavaa viikonloppua, ja pitääpä kokeilla joskus noita kekkereitä!

    VastaaPoista

Mukavaa kun kurkistit mäkisen kauppaan :)