23. tammikuuta 2013

Jätskiä kiitos!

Tässä muutamailta sitten, yhden lapsista pakotti jäätelöhammasta vallankovin.
Pakastimesta ei jäätelöä löytynyt joten äipän piti alkaa valmistamaan.
Tämä itsetehty jätski onkin hyvää ja ilman lisäaineita :)

Vaniljajäätelö:
 3 munaa
3dl kuohukermaa
1 dl sokeria
1 vaniljatanko


Minä kun olen kova ohjeita säätämään, niin itse laitoin 4 dl kuohukermaa (eli 1 dl enemmän koko määrään) ja 1 dl intiaanisokeria (siis korvasin tavansokerin tällä), muuten samatjutut!

1) Erottele keltuaiset ja valkuaiset.
2) Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.
3) Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi.
4) Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi ja mausta vaniljalla.
5) Lisää keltuaisvaahtoon ensin kermavaahto varovasti nostellen.
6) Lisää seokseen valkuaisvaahto taas varovasti nostellen.
7) Kaada seos jäätelökoneeseen ja vaivaa n. 30min. ( Jos sinulla ei ole jäätelökonetta, laita 
jäätelö muovirasiaan ja vie pakastimeen. Käy sekottamassa n. 30 min. välein
että jääkiteet hajoaa ja pysyy rakenne täyteläisenä.)





2 kommenttia:

  1. Nam! Tein tässä joku aika sitten jäätelöä melko samanlaisella ohjeella, mutta kerman sijasta laitoin vaahtoutuvaa vaniljakastiketta ja voi juku kun oli hyvää! Pitäis varmaan ostaa jäätelökone niin sais nopeammin jäätelöä :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos muistutuksesta, että itsekin jätskiä voi tehdä, kun se melkein aina loppu. Ja laktoositon versio on vielä yllättävän hintavaa. Meillä sellainen vanha ihan hyvä jätskikone vuodelta miekka ja kivi ---pitääpä kaivaa esiin:)

    VastaaPoista

Mukavaa kun kurkistit mäkisen kauppaan :)