Kuinka pitää lastenhuone siistinä?

Tässä vuosien varrella on tullut tuskastuttua kerran jos toisenkin lastenhuoneen epäjärjestykseen.
Lapsilla on leluja niinkuin toki kuuluu ollakin. Ja usein niitä on aika paljon, mutta kuitenkin leikitään pitkälti samoilla leluilla.

Kuinka sitten pitää lastehuone siistinä?
Vaikka perus viikkosiivous tehdäänkin itselläni on tapana käydä koko huone läpi 2-3 kertaa vuodessa, yksin!
Miksi yksin, miksi ei yhdessä?  On kyllä tehty lasten kanssa yhdessäkin, mutta ainakin meillä pääsee helpommalla kun sen tekee itse niin saa ne rikkinäiset lelut sieltä pois ja ylimääräiset askartelu/ pahvi systeemit, joita lapset ei kaipaa, mutta jos itse saavaat päättää eivät luovukaan.

Usein lastenhuoneesta lähtee kassillinen ihan roskiin, rikkinäisiä akuankkoja, papereita, askarteluja ja myös rikkimennet lelut saa lähtee viimeiselle matkalle.
Vintinuumeniin saatan viedä kassin tai pari ja jollei niitä kukaan sieltä kaipaile, voi ne viedä kierrätykseen.
Kokeile myös kierrättämistä, jos mahdollista, eli jemmaa osa leluista varastoon ja vaihtaa leluja välillä.

Lasten kasvaessa myös lelut ja leikkiminen jossainmäärin muuttuu.
Niinpä myös pieneksi jääneet lelut on hyvä raivata pois käytöstä.
Toimivimmaksi ratkaisuksi on mielestäni löytynyt karusti vaan tavaramäärän vähentäminen. Vähemmän tavaraa, enemmän tilaa.
Enempi tilaa, vähempi raivattavaa.
Vähempi raivattavaa, helpommin siistiä.

 

Kommentit

 1. Meidän nuorimmat ovat jo teinejä, mutta juuri samoin olen toiminut tavaramäärän hallitsemiseksi. Laitoin kyllä lapset aina siivoamaan itse huoneensa ja jopa pesemään ikkunansa kouluikäisinä. Mutta juuri siihen päivittämiseen tarvitaan vähän ronskimpaa otetta. Toinen vaihe on sitten, kun lapset muuttavat pois kotoa. Eivät he halua kaikesta luopuakaan, muistoja pitää jättää, ja niitäkin riittää. Ja niille koittaa miettiä sopivaa säilytyspaikkaa..meillä on legoja valtavat määrät, ja nehän säilyvät vielä mahdollisille tuleville lapsenlapsille, mutta se säilytys sitten...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Legot kannattaa kyllä säilöä varmaan ainoa asia mikä ei oo vuosikmmenissä muuttunut :)

   Poista
 2. Vaikuttaa helpolta ja todellisuus on ehkä hitusen vaikeampi, mutta systemaattisesti, kun näin ajattelee, varmasti siistinä pitäminen helpottuu koko ajan. Tsemppi kasvaa varmasti onnistumisestakin! Meillä on myös jo teinit talossa ja sitä myöten uudet siisteyshaasteet. Tavaran määrä pysyy kutakuinkin vakiona, mutta siistinä pitäminen on huomattavasti hankaloitunut takavuosista. Astiat ja vaatteet ja pöly... ah, huono yhdistelmä. Siisteyshysterian sijaan olen viime aikoina ryhtynyt ajattelemaan niin, että ihanaa, kun asuvat vielä kotona, parin vuoden jälkeen minulla on ikävä näitä pölyisiä vaatekasoja, kun on tyhjää :D !!

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Mäkisen kaupan elämä kanssamme jää tänne muistoiksi talletettuna ajasta jonka mäkisellä vietimme :)

Suositut tekstit